:: Happy Days! ::

:: -cheaper than therapy? ::
:: welcome to Happy Days! :: bloghome | contact ::
[::..archive..::]
[::..recommended..::]
:: Lomohome [>]
:: Dotface [>]
:: Agens [>]
:: Merrill Photo [>]
:: Toy Camera [>]
:: Kaliber10000 [>]
:: Railhead [>]
:: Louisiana [>]
:: CJ's Ultima [>]
:: Cannonball UK [>]
:: Race-cars.com [>]
:: Jamie Oliver [>]
:: Mambo [>]
:: How Stuff Works [>]
:: D.I.Y. Racecar [>]
:: Firebox.com [>]
:: ThinkGeek [>]

:: lørdag, marts 1 ::

Kirsten og jeg har de sidste to aftener set Sex & Lucia og Mulholland Drive.
Filmene har, sådan som jeg ser dem, en hel del til fælles. Der gøres brug af meget akronologiske fortælleforløb, ligesom hovedpersonernes problematiske kærlighedsliv indgår som en central del i begge film. Jeg kan ikke rigtig beslutte mig for, hvorvidt jeg synes at historierne var for forvirrende, men der fordres i begge tilfælde en ret grundig "efterbearbejdning" for bare at få puslespillet til at gå nogenlunde op. Dette er mest udtalt i Mulholland Drive, hvor man først får de sidste brikker til allersidst i filmen, og hvor der på ægte David Lynch'sk stadig er masser af elementer tilbage til fri fortolkning.

Jeg tror bedst jeg kunne lide Mulholland Drive, især på grund af den specielle stemning der er mange af filmens scener. Den er dog også mere indviklet at holde rede på, og det er ikke umiddelbart et plus i min bog. Alligevel har den givet mig blod på tanden til at få set nogle flere David Lynch-film; mon ikke det skulle være til at få fat på the Straight Story eller noget Twin Peaks et eller andet sted?


:: Christian 1:21:00 PM [+] ::
...
:: fredag, februar 28 ::
Jeg har atter en frisk anbefaling: Alice i Eventyrland. Jeg er lige blever færdig med Alice's Adventures in Wonderland og Through the Looking-Glass, der er en slags uafhængig efterfølger. Bøgerne er skrevet i 1860'erne af Lewis Carroll, der er et pseudonym for matematikeren og præsten Charles Lutwidge Dodgson. Historierne om Alices oplevelser i drømmeland er skrevet til børn, men der er mange fine nuancer og spørgsmål, der udmærket eller måske endda bedst kan værdsættes af voksne. De er på samme tid jordbundne og meget surrealistiske, og de er krydret med elegante sproglige finurligheder og ordspil. Jeg har læst den engelske udgave, og den kan varmt anbefales, men da jeg ikke har læst den danske oversættelse, ved jeg ikke, hvor meget der måtte gå tabt på denne konto.

Der findes mange forskellige udgaver af bøgerne; jeg fandt min billige Everyman-paperback med begge bøger i én på amazon.co.uk. Jeg vil i denne forbindelse anbefale de udgaver, der er illustreret af Sir John Tenniel, der i min ydmyge mening gør det langt bedre end forfatteren selv.



Sir John Tenniel: A Mad Tea-Party

Jeg vil da også lige slå et slag for Project Gutenberg, der er et initiativ til udbredelse af berømte og væsentlige tekster. Her findes, frit tilgængeligt, bøger som f.eks. Alice i Eventyrland. Der er af copyrightmæssige årsager mest bøger og tekster fra før 1923, men der findes så til gengæld alle mulige forskellige slags, herunder Peter Pan, Moby Dick, Bibelen og Shakespeares værker.


:: Christian 2:38:00 PM [+] ::
...
:: mandag, februar 24 ::
Jeg har lige behov for at komme af med lidt galde:

På vej tilbage fra biblioteket kom Kirsten og jeg forbi Føtex ved Nørrebro Station. Den faste føtex-betler havde held til at forsage et middelsvært trafikuheld, da han tydeligt påvirket farede ud på kørebanen. Dette førte til at to biler stødte sammen, da den første af bilerne bremsede hårdt op. Der skete heldigvis ingen personskade, men det koster sikkert 20 - 30.000 at få de to biler rettet ud igen. Jeg kan dårligt forestille mig at forsikringsselskaberne kan vride penge ud af betleren, så i det lange løb er det nok os andre der betaler for den slags "hændelser". Man må håbe at betleren i det mindste holder sig væk fra kørebanen, næste gang han vælger at intoxikere og/eller medicinere sig selv...


:: Christian 2:38:00 PM [+] ::
...

This page is powered by Blogger.